🙂 Januari 2018

Onze zoon (inmiddels 9) is een lief, vrolijk, speels en soms ook een beetje een ondeugende jongeman!

Het was een rustige baby. We merkten wel al snel dat hij gevoelig was voor prikkels. Als wij/hij een “drukke” dag gehad hadden was onze zoon dit in de nacht aan het verwerken (veel huilen en niet willen slapen). Dit heeft zeker tot zijn 4e jaar geduurd.

Met 4 jaar ging hij naar de basisschool en aan het eind van elk schooljaar hadden wij hetzelfde gesprek met de leerkracht. Het ene moment had hij de leerstof onder de knie en de volgende dag was hij dezelfde leerstof alweer vergeten?! Ook zijn motoriek en concentratie was niet optimaal. School wist eindelijk ook niet goed wat ze hiermee aan moesten. Hij was ook niet “slecht” genoeg om te laten doubleren.

In groep 2 en 3 is onze zoon naar (peuter)gym (voor zijn motoriek), fysio (voor het schrijven) en logopedie gegaan om er evt. achter te komen wat de oorzaak is en om e.e.a. te kunnen uitsluiten. Dit alles heeft uiteraard wel geholpen maar het probleem van het niet onthouden en zijn zeer korte spanningsboog bleef.

In groep 4 hebben wij samen met de leerkracht besloten om onze zoon te laten doubleren. Dit is achteraf gezien een hele juiste beslissing geweest. Het gaf onze zoon rust om eens niet op de tenen te hoeven lopen. Wij zijn in die tijd ook zelf in contact gekomen met Cathrien (gevonden op internet). Uit de screening van Cathrien kwam dat een groot aantal (de meeste) reflexen nog niet ontwikkeld waren. Dit kon er mee te maken hebben dat dit misschien dan ook de oorzaak was van het “niet onthouden” van de leerstof (uiteraard zal ook “rijping” hebben meegespeeld). Er was totaal geen balans tussen lichaam en geest.

Onze zoon is lessen gaan volgen bij Cathrien en ook zijn is nek gekraakt m.b.v. de Meijer methode. Wij zijn 2,5 jaar bezig geweest en eerlijk gezegd zakte ook de moed ons wel eens in de schoenen. Het vergt veel discipline en doorzettingsvermogen (en vaak ook strijd) om elke dag de oefeningen te doen. Maar al met al zijn wij nu super blij! Onze zoon doet het goed op school. Vorige maand zei zijn juf: het lijkt wel of hij is “GELAND”. Een mooier compliment is er niet.

Bedankt Cathrien voor al je geduld en vertrouwen!

Privacy Policy

Wij gebruiken coockies om de gebruiksvriendelijkheid te waarborgen. Kijk op onze privacy policy voor verdere details.

Onderhoud

De website is momenteel onder constructie. Het is mogelijk dat niet alle pagina's bereikbaar zijn. Sorry voor dit ongemak