Januari 2020


Jaren geleden gaf mevrouw van Persie op het internaat in Krimpen een lezing. Ik zat daar luisterde en dacht dat is misschien wel wat voor onze zoon 1. toen hooguit twee jaar oud. Hij was slecht aanspreekbaar op zijn gedrag en had af en toe driftbuien. Ik was het eigenlijk alweer half en half vergeten, dacht dat het aan mij lag, totdat hij ruim een jaar op het internaat zat en de juf ook tegen zulke problemen aanliep. Toen moest ik opeens weer aan MRT denken. Heb een mail gestuurd en mocht langs komen voor een screening. We zijn met MRT begonnen, hij werkte vanaf het eerste moment eigenlijk goed mee met de oefeningen en we kregen er een heel ander mannetje voor terug. Vrolijk, grappig en heeft nooit meer een echte driftbui!

Zijn broertje 2. is een heel ander mannetje, vrolijk maar ook af en toe net een stuiterbal. Omdat we zulke goede ervaringen hadden zijn we met hem ook begonnen.

Toen kwam onze dochter 3. die was net als broer 1. had geen driftbuien maar huilbuien om het minste en geringste. Heb haar ook laten screenen en gelijk haar kleine zus 4. meegenomen, daar hadden we nog geen problemen mee maar met die jongens was ik na elkaar gegaan en had dus ca. drie jaar lang elke vrijdagmiddag bij MRT gezeten, daar had ik zelf niet zo’n trek meer in dus dacht neem de jongste alvast wel mee. Nou het was niet voor niets! De dames hebben het traject doorlopen en de laatste drie maanden is C. weer mee geweest voor zijn laatste beetje stuiteren.

Al met al hebben we, ondanks de verschillende symptomen vooraf, er hele andere kinderen voor terug gekregen. De oefeningen gingen best goed, de ene week beter dan de andere maar het is heel goed te doen. We zijn super blij met mevrouw van Persie en zouden iedereen aanraden: Probeer het gewoon!