Augustus 2012


Zowel onze zoon als ook onze dochter hebben een uitgebreide screening gehad bij mevrouw Van Persie.

Beide kinderen hebben automatiseringsproblemen / dyslexie. Alle twee een goede intelligentie en vooral bij onze dochter de nodige frustratie.

Tijdens deze screening werd er een video-opname gemaakt, die uitgebreid met ons is besproken. Het gaf ons veel duidelijkheid en was een goed startpunt om het oefentraject te beginnen.

Onze kinderen zijn nu een jaar wekelijks op de trainingen bij Cathrien geweest.

Ze gaan er met heel veel plezier naar toe. De lessen zijn echt gezellig.

Tijdens deze lessen kregen ze steeds nieuwe oefeningen die vervolgens thuis moesten worden herhaald om de samenwerking tussen de beide hersenhelften beter te laten verlopen. De kinderen waren door de inspirerende lessen gemotiveerd om de oefeningen thuis te herhalen.

Tijdens de lessen kwam naar voren dat er toch wel een aantal motorische belemmeringen waren, die wij als ouders niet hadden opgemerkt, maar die wel een verklaring geven voor hun leerproblemen.

Zo is onze dochter via mevrouw Van Persie bij een manueel therapeut terecht gekomen die werkt volgens de methode Meyer. Hij heeft haar na 2 behandelingen van haar nekklachten afgeholpen zodat ze zich weer beter kon concentreren bij het lezen.

Zoals gezegd, hebben we thuis steeds nieuwe oefeningen gedaan. De kinderen zagen en voelden zelf dat er vooruitgang in zat. Met name bij onze dochter (9 jaar) zijn de schoolresultaten een flinke sprong vooruit gegaan.

We waren bij het tien minuten gesprek blij verrast over de vorderingen die gemaakt waren. Ook boven verwachting van de leerkrachten zelf. Met name lezen en spelling waren erg vooruit gegaan. Dit gaf haar weer zelfvertrouwen.

Wij zijn gemotiveerd om komend jaar verder te gaan met de MRT training omdat we verder willen werken aan het herstel dat al is opgetreden. Dit laatste kwam naar voren in de tussen-screening die net voor de vakantie is afgenomen.

Groeten van 2 tevreden ouders uit Nieuwerkerk a/d IJssel.