Februari 2013


Onze zoon (8 jaar) is nu ruim een jaar bezig met MRT. Hoog tijd voor een terugblik.

Op school liep hij in groep 3 al snel vast met automatiseren en lezen. Ook had hij een erg korte concentratie, voelde zich niet gelukkig op school en uitte dit in druk en onrustig gedrag.

School adviseerde ons het gebruik van Ritalin, maar gezien de bijwerkingen en verwachte negatieve effecten op langer termijn, zijn wij fel tegenstander van deze medicatie. Het is niet het oplossen van het probleem, maar het onderdrukken van de gevolgen.

Hij heeft 2 jaar groep 3 gedaan en bleef erg achter met lezen. Op school dachten ze erover om met het dyslexieprotocol te starten, maar nadat we begonnen waren met MRT kon hij binnen 4 weken al veel beter lezen. Hij zit nu na een jaar op het niveau wat van hem verwacht wordt.

En dat is niet het enige wat er bereikt is na de start van MRT.

We hebben nu een kind wat rustig en geconcentreerd kan spelen en wat al veel beter contacten kan maken met leeftijdsgenootjes. Zijn schoolresultaten gaan omhoog, wat hem natuurlijk weer meer zelfvertrouwen geeft.

We zijn erg blij dat we de stap hebben gezet om de MRT-lessen bij Cathrien te starten.

Cathrien heeft ons enorm gesteund om vol te houden. Zeker in het begin waren er wel eens periodes dat we als gezin in een dip zaten. We hebben moeten leren dat ook kleine stapjes vooruitgang betekent. Maar omdat we zeker naar school toe ook wel eens het gevoel hadden te moeten bewijzen dat we goed zaten met ons standpunt, wilden we te hard vooruit.

En ook al zijn we er nog niet, we zitten op de goede weg. We zijn dankbaar dat we bij Cathrien terecht zijn gekomen. We zijn trots op ons kind om zijn goede inzet en doorzettingsvermogen. We zijn hoopvol voor de toekomst van ons kind.

Kortom, MRT is voor ons en ons kind de juiste keuze geweest en we hopen dat er door het lezen van dit stukje meer ouders de keuze maken om hun kind MRT-lessen te laten volgen.

Een moeder uit Ridderkerk