Juli 2015


Een cadeau voor het leven!

Onze zoons van 10 en 12 hebben allebei het MRT traject doorlopen.  Onze oudste zoon deed het goed op school, zat lekker in zijn vel, sportte en had vriendjes. Echter, de sociale vaardigheden waren erg moeilijk, met name mensen aankijken. Daarnaast was hij zeer introvert en had hij ook moeite met balsporten.  Onze jongste zoon was faalangstig en had regelmatig sombere buien . Verder ging het goed op school, afgezien van het automatiseren.

Het leven is tegenwoordig in grote mate maakbaar. We hebben daarom ook getwijfeld of we onze zoons niet gewoon de kinderen lieten zijn die ze waren. Er waren geen grote problemen, maar we hoopten dat er een manier zou zijn, waarbij de kinderen makkelijker door het leven zouden kunnen.  Cathrien van Persie constateerde na testen dat onze oudste zoon last had van verstoorde visuele prikkelverwerking  en onze jongste zoon had problemen met de auditieve prikkelverwerking. Na overleg met Cathrien zijn we gestart met MRT-therapie.

Wij hebben Cathrien leren kennen als een lieve, betrokken en deskundige therapeut, die geniet van alle kinderen om zich heen. Oefenen bij mevrouw Van Persie in de gymzaal was nooit een probleem, maar onze zoons hadden regelmatig moeite met het dagelijks thuis oefenen. Het heeft het hele gezin dan ook veel energie gekost.

De weg was lang en intensief, maar het resultaat maakt alles goed. Al na een paar weken merkten we verschil. Er zijn moeizame periodes en terugvallen geweest, maar na ruim anderhalf jaar zijn de resultaten duidelijk merkbaar. Onze oudste zoon kan mensen normaal aankijken, hij vertelt meer uit zichzelf, is spontaner en ziet ballen beter aankomen. Onze jongste zoon staat positief in het leven. Hij is nog wel eens wat onzeker, maar heeft geen last meer van zijn faalangst. Het automatiseren gaat beter en de schoolresultaten van allebei  zijn vooruit gegaan. We hebben het gevoel, dat  wat onder de oppervlakte aanwezig was, er na de therapie ook uit is gekomen. De jongens zijn zichzelf geworden, maar dan zonder belemmeringen.

Wij kunnen alleen maar concluderen, dat de therapie een cadeau voor het leven is. Bedankt voor alles Cathrien!