Juni 2021


In 2018 zijn wij na een uitgebreid traject in de “reguliere” medische geneeskunde op advies van een goede vriendin bij Cathien terecht gekomen. Onze zoon was toen 7 jaar, hyperactief, gesloten, kon niet goed meekomen op school en was sociaal-emotioneel zwak. Alle eerdere therapieën die we daarvoor ondernomen hadden lieten weinig tot geen effect zien met als resultaat dat we gestart waren met methylfenidaat waardoor onze zoon eigenlijk alleen iets rustiger was.
Uiteindelijk vertelde een vriendin ons over de “resultaten” die Cathrien behaald had bij een kind dat ze kende. De ouders van het betreffende kind waren vol lof. Na het lezen van alle positieve reviews op haar site besloten wij daarom contact op te nemen.
Wij als ouders, medisch specialist, staan vanuit onze beroepsopleiding vaak toch wat afwachtend tegenover behandelingen die niet “standaard” aangeboden worden en wisten in eerste instantie niet precies wat we konden verwachten.
Vanaf de allereerste intake heeft Cathrien ons echter precies uitgelegd wat er volgens haar gebeuren moest om onze zoon zich beter te laten voelen. En wat ze zei gebeurde ook. Het werd een lang traject met elke dag oefenen. Met sprongetjes vooruit en dan weer een sprongetje terug. Met af en toe dagen dat je denkt “Waar ben ik aan begonnen?”… Toen op een dag bleek dat groepstherapie voor onze zoon te belastend was besloot Cathrien niet om op te geven maar om hem één op één therapie te geven. Daar ben ik nog steeds erg blij om. Dit tekent haar ook als persoon. Ze staat altijd voor “haar” kinderen klaar maar ook voor de ouders. Ze was altijd bereikbaar om advies te geven en om hulp te bieden. Het voelde als een warm bad…

Alles bij elkaar was het het zeker waard. Het kost zowel kind als ouder veel inzet. Maar bij ons zagen we daardoor onze zoon zich lichamelijk en mentaal ontwikkelen waar dat eerder heel moeilijk was. Sociaal-emotioneel maakte hij grote sprongen. Daarnaast werd hij rustiger, kon beter vertellen wat hij voelde en was veel minder gefrustreerd.

Waarom ik dit review schrijf terwijl ik normaal nooit zulke dingen doe? Omdat ik Cathrien graag wil laten weten dat haar therapie voor ons echt zijn werk heeft gedaan. Mijn belangrijkste reden is echter dat ik andere ouders gun wat ik bij haar vond. Ouders die elders niet de zorg voor hun kind, dat niet in een bepaald hokje past, vinden die het nodig heeft. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat we deze therapie niet ook in de “reguliere” zorg zien..

Een moeder