Oktober 2019


Onze ervaring met MRT voor onze zoon.

We kenden de training al omdat onze oudste dochter er ook al aan meegedaan heeft en daardoor leer je anders naar je kind kijken…
Voor ons zelf dus ook veel leermomenten in de training, daarom is het raadzaam om ook zelf bij de training aanwezig te zijn.
Onze zoon kon best redelijk meekomen in de klas, is een gemiddelde leerling. Maar toch had hij moeite met lezen, netjes schrijven en vooral met het stilzitten.

Het stilzitten was voor ons het punt waarmee we bij Cathrien kwamen.
Na getest te zijn bij haar kwam hier dus ook uit dat er op bepaalde punten overprikkeling was en niet genoeg ontwikkelde reflexen.
We zijn begonnen met de training en na korte tijd werd het juist heftiger met onze zoon. Hij kreeg hinderlijke tics, die zich afwisselden. Knipperen met ogen, gierend inademen of raar kuchen.

We dachten zelf… help hoe moet dit goedkomen? Cathrien stelde ons gerust en we moesten niet erop reageren en gewoon door blijven oefenen.
Na verloop van tijd werd het minder en uiteindelijk was het over.
Ook zijn AVI leesniveau ging opeens met 3 niveaus omhoog.
Lezen werd dus ook interessanter en opeens zat hij dan met een boek op de bank… wie had dat gedacht?

De training van anderhalf jaar hebben we zo doorlopen en nu is hij hiermee klaar.
Een schoonschrijver zal hij niet worden. Maar het is goed voor hem zo.
Als hij onrustig is kunnen we altijd de hand en voetroller gebruiken en we hebben een vrolijke zoon die goed in zijn vel zit.

We kunnen het anderen alleen maar aanraden! Leer rustig naar je kind te kijken en probeer te begrijpen waarom iets zo gaat…