Februari 2014


Als moeder uit Alblasserdam wilde ik graag een positieve reactie geven op de M.R.T. lessen van Cathrien van Persie. Ze is heel gedreven om kinderen te helpen en te begeleiden en laat ze ook in hun waarde. Ze begrijpt ze goed doordat ze weet wat de kinderen hindert, welke blokkades er zijn in het zenuwstelsel. ze weet ook goed hoe ze deze zo goed mogelijk kan stimuleren. Ook observeert ze de kinderen in een klein therapiegroepje stuk voor stuk goed. Ze geeft de ouders ook nuttige adviezen voor thuis. Mijns inziens wordt de oorzaak aangepakt en niet meer onderdrukt met medicatie.

Onze zoon van 12 heeft PDD-nos en ADD met een slechte concentratie en een lage verwerkingssnelheid en erg langzaam. Sociaal-emotioneel zeer zwak. Hij slikte Ritalin om zijn concentratie te verbeteren. Dit verbeterde wel, maar hij was niet alert. Ook zijn eetlust was slecht. Hij zit op een speciaal basis onderwijsschool. Via School hoorden we van Mw. v. Persie en wij dachten het maar eens te proberen. Het zou allicht geen kwaad kunnen.

Bij de screening kwam ze er al achter dat onze zoon nog reflexen had van z’n baby-kleuter tijd die allang weg hadden moeten zijn. Ook de links-rechts coördinatie en boven-onderlichaam coördinatie was volledig uit evenwicht. We zijn dus begonnen met de M.R.T. lessen. Onze zoon voelde zich gelijk op zijn gemak en werkte goed mee.

De lessen vond hij heel leuk maar het oefenen thuis gaf wat meer problemen. Toch doorgezet en nu hoort het er gewoon bij, elke avond een klein half uurtje. Het kost even tijd want alleen alles doen vindt hij lastig. Maar hij ziet zelf ook resultaat. Hij slikt inmiddels geen Ritalin meer en is daardoor niet achteruit gegaan, ook niet op school! Zijn schoolprestaties zijn juist vooruit gegaan en thuis is hij nog steeds goed te handhaven. Hij is alerter en vraagt ook meer. Hij vindt het jammer dat de lessen bijna voorbij zijn. We zijn nu met de laatst lessen bezig (ruim een jaar) en we hebben er geen seconde spijt van gehad dat we deze lessen gevolgd hebben. Echt mede door Cathriens persoonlijke aandacht en adviezen is onze zoon zo ver gekomen.

De therapie van Cathrien van Persie bestaat uit een combinatie van diverse protocollen die apart genomen wetenschappelijk bewezen zijn. Zij heeft ze samengevoegd waardoor het resultaat nog meer verbeterd. Zij kan dat heel goed uitleggen.

Uw kind hoeft geen diagnose te hebben maar kan ook gewoon snel overprikkeld zijn of moeite hebben met b.v. rekenen op school. Bij ons werd het vergoed via het P.G.B.(individuele begeleiding) maar Cathrien geeft geen dure lessen en is wel zeer bedreven om deze kinderen, maar ook volwassenen te helpen!!!!