November 2017


Heeft u dat nou ook?

De hele wereld heeft een mening over onze zoon, over zijn gedrag, over zijn  capaciteiten, over onze opvoeding , over ons…… Het is ongelooflijk hoeveel mensen, die vanuit hun professie, zich een mening aanmeten over ons en ons kind. Telkens zijn wij bezig om onze zoon maximaal te faciliteren. Ondanks zijn bagage (syndroom van Asperger, dyslexie en een P/V kloof van 43 punten) halen wij alles uit de kast om het onmogelijke mogelijk te maken zodat hij zich maximaal kan ontwikkelen. Immers elke ouder wil het beste voor zijn/ haar kind. U zult daar niet anders in zijn! En natuurlijk zijn wij het ook soms meer dan beu. Moeten we weer een briefje schrijven naar een leerkracht dat onze zoon wel verstandelijk fungeert op begaafd tot hoog begaafd niveau maar dat hij toch meer tijd nodig heeft om zich aan- en uit te kleden, hij toch echt dyslexie heeft ondanks zijn intelligentie en dat even een leeuwenkop kleien voor hem echt een brug te ver is. Maar we blijven toch aan de gang want wij gunnen ons kind het allerbeste.

En wat is het dan fijn als Cathrien op je pad komt. Cathrien luistert, toont begrip en staat volledig blanco tegenover jou en je kind. Cathrien geef je het gevoel dat je niet zeurt, dat het niet raar is dat je tegen alle professionele adviezen in een heel andere kijk hebt op het kunnen van je eigen kind. Zo is ons kind door zeven artsen in een universitair medisch centrum onderzocht en niemand van deze artsen heeft gezien dat zijn nek volledig vast zat. Cathrien zag dit gelijk bij de intake. Onze zoon heeft echt heel veel therapie gehad voordat wij bij Cathrien aanklopten. Zelfs MRT bij een ander juf in de regio. Maar wat Cathrien over onze zoon kon vertellen bij de intake was verbazingwekkend. Wij zijn dan ook blij dat wij zo eigenwijs zijn geweest om naar Cathrien te gaan!

MRT betekent oefenen en nog eens oefenen. Bij de eerste MRT training bij een andere juf waren wij als ouders niet standvastig met betrekking tot het oefenen. Bij de intake bij Cathrien bleek dan ook dat lang niet alle (baby)reflexen waren weggetraind. Wij hebben daarom besloten ons te focussen op de MRT therapie van Cathrien en onze zoon niet nog meer therapieën te laten volgen. Onze zoon is altijd met veel zin naar de lessen gegaan. Het elke dag oefenen vereist van het kind en jezelf discipline en doorzettingsvermogen. Verwacht niet na een paar lessen al wonderen. Omdat je elke week bij de therapie aanwezig bent, krijg je van Cathrien mondelinge begeleiding en weet je zeker dat je de oefeningen samen met je kind op een juiste manier doet. Cathrien kan goed uitleggen waarom bepaalde oefeningen gedaan moeten worden en bovendien stemt zij de oefeningen af op het kind. Dit geeft vertrouwen dat je niet zomaar bezig bent. Ook hebben wij het contact met de andere ouders als prettig ervaren. Immers zij zitten in het zelfde schuitje en het helpt te ervaren dat je niet de enige bent.

Onze zoon is nu 12 jaar en na 2 jaar MRT training kunnen wij zeggen dat onze zoon fysiek sterk vooruit is gegaan. Zo heeft hij nu zes zwemdiploma’s terwijl hij al anderhalf jaar privé zwemles had voor zijn A-diploma toen wij aan MRT bij Cathrien begonnen. Ook puzzelt hij nu en bouwt hij met technisch Lego terwijl hij daarvoor nog niet eens een puzzel van 4 stukjes in elkaar kon leggen en geen Legoblokje aanraakte. Ook tekent hij nu met oog voor detail en kan hij meekomen met de gymles. Daarnaast heeft onze zoon de overstap kunnen en durven maken van speciaal basisonderwijs naar regulier basisonderwijs. En kunnen wij nu met de nodige trots zeggen dat onze zoon in de bruglas zit van een HAVO/VWO klas en dat zijn eerste rapport prachtig is. We zijn er nog niet met onze zoon nu hij begint te puberen. Het fijne is dat we maar even hoeven te mailen naar Cathrien en dat wij dan de nodige tips en trucs krijgen om onze zoon verder te begeleiden. Kortom Cathrien is een vrouw met kennis en kunde en een groot, gouden hart!